Nu te zien in het museum: hol geblazen hoofd van Lucienne Bloch

Het beeld van Bloch is ‘Ons Echte Goud’ tijdens de nationale museumweek, onderdeel van de tentoonstelling hoogtepunten uit de collectie.

Het Nationaal Glasmuseum koopt mede dankzij  Vereniging Rembrandt (P.H. Soeters Fonds voor 20ste Eeuwse Glaskunst) en Vrienden van Modern Glas een uniek werk aan van Lucienne Bloch. Het betreft een hol geblazen vrouwenhoofd dat een unicum vormt binnen het toch al beperkte oeuvre van de Amerikaanse kunstenares. Het vrouwenhoofd is uitzonderlijk, omdat het hol geblazen is in een metalen mal. Alle andere glasontwerpen van Lucienne Bloch zijn namelijk van geperst glas gemaakt. Bovendien is dit hoofd haar eerste ontwerp voor de Glasfabriek Leerdam. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat dit werk weer terugkeert naar Leerdam, waar we het met liefde aan u presenteren.