Het lentevaasje 2017, nu te koop in museumwinkel!

Volgens traditie komt er elk jaar, in gelimiteerde oplage en naar klassiek ontwerp, een lentevaasje uit bij het Nationaal Glasmuseum.

Dit jaar is  het vaasje gebaseerd op een ontwerp van Cornelis de Lorm (1875-1942) en tot stand gekomen in samenwerking met Willem Noyons. De Lorm was als ontwerper autodidact. Hij ontwierp naast gebruiksglas en keramiek ook meubelen, houtdraaiwerk en grafisch werk.
De Lorm vond dat de vormgeving van het gebruiksvoorwerp verbeterd kon worden door de samenwerking tussen kunstenaar en industrie. Dit paste geheel in de visie van P.M. Cochius, directeur van de Glasfabriek Leerdam en die nodigde in 1917 De Lorm dan ook uit om te komen ontwerpen voor de Glasfabriek Leerdam.

Je kunt het vaasje vanaf heden kopen in de museumwinkel. Het kost €79,50 en is in twee kleuren verkrijgbaar.