Opening tentoonstellingen Cities of Glass

Op 8 juli vindt de feestelijke opening plaats van drie nieuwe tentoonstellingen!

Dat de samenwerking tussen glasblazer en kunstenaar van groot belang is werd duidelijk tijdens de glasmanifestatie de afgelopen twee weken. Dit wordt ook duidelijk op de tentoonstelling A.D. Copier – Lino Tagliapietra: een aanzienlijke verrijking. De beroemdste glasontwerper van Nederland, A.D. Copier, toog op 80-jarige leeftijd naar Italië, naar Murano, en ontmoette daar de zeer ervaren meesterglasblazer Lino Tagliapietra. De eerste ontmoeting zette de toon: Copier kwam in de laatste 10 jaar van zijn leven regelmatig terug naar Murano om met Tagliapietra te experimenteren met specifieke Italiaanse technieken die wonderwel pasten in de sobere vormgeving van Copier.

In het Nationaal Glasmuseum zijn in het kader van Cities of Glass tevens te zien: Bernard Heesen – Van Kleurenpracht tot Pronkbokaal, met nieuw werk van Heesen naar aanleiding van zijn kleurenonderzoek, en: Cities of Glass: Venetië, Novy Bor en Leerdam, een tentoonstelling waarin de verschillen tussen de drie glassteden met enkele bijzondere stukken uit eigen collectie worden verkend.