#Museumkidsweek is begonnen!

Van 16 t/m 29 oktober is het bij honderden musea museumkidsweek! Ook het Nationaal Glasmuseum doet mee. Komen jullie ook?

Het thema van deze museumkidsweek is ‘ Griezelen in het museum’ . Bij ons kun je een speurtocht door het museum doen met als titel ‘Help, er is een spinnenplaag!’ De kinderen gaan op spinnenjacht om bij iedere spin het object te vinden dat erbij hoort.  Ze moeten dan ook de vraag beantwoorden of het object uit Italië, Tsjechië of Nederland komt, zo leren ze over de verschillende stijlen die er zijn binnen de glasblaastechniek. Op 17, 19, 24 en 26 oktober is er vanaf 14:00 uur een speciaal programma. Kinderen starten met het maken van een glazen hanger (glasfusing). De speurtocht eindigt bij verhalenverteller, theatermaker Senna Gourdou (vanaf 14:30 uur). Zij leest spannende verhalen voor. Daarna gaan de kinderen naar Café Cochius waar ze hun eigen cupcake kunnen versieren, voordat ze die lekker opeten. Vervolgens gaan ze de tuin in, waar ze het kassen-circuit afleggen. Tenslotte halen ze hun eigen gemaakte glazen hanger op.

Het speciale programma op de dinsdagmiddagen en de donderdagmiddagen vanaf 14:00 uur kost 7,50 euro per kind en met museumjaarkaart 2,50 euro. Aanmelden kan per telefoon of via info@nationaalglasmuseum.nl.

Iedere dag in de herfstvakantie mag je op spinnenjacht. Hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden.