Astrid Hertog nieuwe directeur!

Met ingang van 26 januari a.s. neemt Astrid Hertog het roer over van interim-directeur Marjo van Schaik.

Astrid Hertog is benoemd tot directeur van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Met ingang van 26 januari neemt zij het stokje over van de huidige interim directeur, Marjo van Schaik.

Na roerige tijden is het Nationaal Glasmuseum in rustiger vaarwater beland. Dit jaar wordt goed afgesloten, naar verwachting conform begroting. En met de staat van dienst van de nieuwe directeur ziet de toekomst er ook rooskleurig uit. Er ligt voldoende basis om een goede groei door te maken op zowel inhoudelijk als financieel vlak. De Raad van Toezicht is verheugd over deze benoeming en ziet de komende jaren vol vertrouwen tegemoet met Hertog, die haar sporen heeft verdiend in de museum- en erfgoedwereld.

Wie is Astrid Hertog

Hertog (1969) heeft als kunsthistoricus en museoloog een brede werkervaring in musea en erfgoedinstellingen. Na een carrière als tentoonstellingsmaker, marketeer en manager fondsenwerving en partnerships bij onder andere het Nationaal Archief, was ze als freelancer directeur van de stichting Romeinse Limes Nederland. Hertog heeft daarnaast diverse bestuurs- en adviseursfuncties bekleed in de museumbranche. Momenteel heeft ze o.a. als nevenfunctie de rol van adviseur erfgoed van het BNG Cultuurfonds.

Gefascineerd door glas

Hertog: “Glas vind ik een fascinerend materiaal, dat tegelijk een bepaalde tijdloosheid en alledaagsheid heeft. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis kwam ik al in aanraking met het prachtige glaswerk van o.a. Copier en De Bazel. Ik kijk er enorm naar uit om met het team verder te bouwen aan een inspirerend, vernieuwend en toegankelijk Nationaal Glasmuseum. Met de glasblazerij erbij, biedt het museum een gevarieerd aanbod van genieten, ervaren én zelf doen.”