Een kerstvakantie vol zinderende activiteiten!

In de kerstvakantie zindert het Nationaal Glasmuseum van de activiteiten!

Vanaf Tweede Kerstdag is er tijdens de kerstvakantie van alles te beleven en mee te maken in het Nationaal Glasmuseum. Hoogtepunt is de avondopenstelling met High Wine/Fresh van het Glasmuseum op 27 december en 3 januari. Dan kan extra genoten worden van de feeërieke sfeer van de museumtuin met de kerstballenshow in de tuinkassen.

In de Glasblazerij zijn er op diverse dagen workshops ‘Sneeuwbalblazen’. Daarnaast zijn er de dagelijkse demonstraties van het glasblazen met Special Guest Marc Barreda in het laatste weekend van de kerstvakantie.

Ook in het Glasmuseum kan van het glasblazen worden genoten! Syrisch vluchteling Zuheir Alkazzaz blaast daar kerstballen, die te koop zijn voor het publiek. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vluchtelingenwerk.

Voor kinderen van 10 tot 80 jaar is er een heel bijzondere workshop: een zogenaamd ‘Knipperfrotje‘  maken(zie afbeelding bovenaan). Onder begeleiding van Eibert Draisma, één van de meest inventieve uitvinders, maak je het meest spannende nachtlampje dat er is. Bekijk hier een filmpje over knipperfrotjes. Verder is er een workshop ‘Maak een hanger van glas in de hotpot’.

Ook de kinderen komen aan hun trekken met een Sneeuwpoppen-speurtocht,  een winterlichtje maken, je eigen sneeuwbal ontwerpen én zelf je koekje bakken en opsmikkelen met lekkere chocomelk (of iets anders)! En dat voor slechts € 4,= per kind (entree gratis in museum).

Kijk in de agenda voor meer info, tarieven en aanmelding.

Hanger uit de hotpot.
Zuheir Alkazzar blaast kerst/winterballen, waarvan een deel van de opbrengst naar Stichting Vluchtelingenwerk gaat.