Glasblazerij gesloten van 16 t/m 26 januari - Glasmuseum wél geopend!

In verband met de jaarlijkse wisseling van de glaspot, de zogenaamde Potwissel, is de Glasblazerij gesloten, maar het Glasmuseum is wél geopend!

De grote Potwissel in de Glasblazerij vindt plaats in januari. De Glasblazerij is daarom van 16 t/m 26 januari gesloten. Het Glasmuseum is echter wél open en daar is nog steeds heel veel te beleven. Houd de agenda in de gaten!

Wat houdt de Potwissel in?

De pot, waarin het glas in de oven wordt verhit, is aan slijtage onderhevig en staat na een jaar letterlijk op barsten. Daarom dient deze ieder jaar te worden vervangen, maar dit kun je niet in een dag doen. Eerst moet de pot leeggeschept worden en vervolgens kan deze worden vervangen door een nieuwe pot. Deze keramische pot kan niet zomaar  in gebruik worden genomen. Een langdurig proces van langzaam opwarmen gaat daaraan vooraf. Dit betekent, dat er 11 dagen niet geblazen kan worden.