Een voorjaarsvakantie vol activiteiten!

In de voorjaarsvakantie bruist het Nationaal Glasmuseum van de activiteiten!

Vanaf zaterdag 24 februari is er tijdens de voorjaarsvakantie van alles te beleven en te doen in het Nationaal Glasmuseum. Van het blazen van fopglazen door Marc Barreda tot een workshop ‘Knipperfrotje’ maken. En van een Artist Talk door Marinke van Zandwijk tot instaprondleidingen in het museum.

In de Glasblazerij geeft Special Guest Marc Barreda op 24 en 25 februari een demonstratie fopglazen blazen. Daarnaast worden er de hele week doorlopend demonstraties glasblazen gegeven, met als afsluiting een Artist Talk door Marinke van Zandwijk op 3 maart.

Op 24 februari om 14.00 uur vertelt Johan Soetens, oudste gastconservator van Nederland en de samensteller van de presentatie ‘Flessen!’, over de reis van de Venetiaanse glasblazers door Europa. Dit onder de titel ‘Johan Soetens vertelt…’

Voor kinderen en volwassenen van 10 tot 80 jaar is er een heel bijzondere workshop: een zogenaamd Knipperfrotje  maken (zie afbeelding bovenaan). Onder begeleiding van Eibert Draisma, één van de meest inventieve uitvinders, maak je het meest spannende nachtlampje dat er is. Bekijk hier een filmpje over knipperfrotjes. Verder is er een workshop ‘Maak een hanger van glas in de hotpot’.

Ook de jongere kinderen komen aan hun trekken met een sneeuwpoppen-speurtocht, flessenpost maken, je eigen glazen bal ontwerpen én zelf koekjes bakken en op smikkelen met lekkere chocolademelk (of iets anders)! En dat voor slechts € 4,00 per kind (entree gratis in museum).

Op 27 februari en 2 maart zijn er instap-rondleidingen in het museum om 11.00 en 14.00 uur. U wordt door een deskundige gids meegenomen op reis door de presentaties. Deelname is gratis, met een vrije gift na afloop voor de aanschaf van nieuwe objecten om de collectie te verrijken.

Kijk in de agenda voor meer info, tarieven en aanmelding per activiteit.

Hanger uit de hotpot.
Johan Soetens vertelt....