Een tuin met bijzondere bollen

Bernard Heesen tovert museumtuin om tot kleurentuin met botanische glasobjecten!

In 2017 deed glasblazer en beeldend kunstenaar Bernard Heesen onderzoek naar kleur en textuur. Kleur wordt in het glas vaak decoratief toegepast. Men kiest uit de catalogus van de kleurglasfabrikant de kleuren en voilĂ , het glas heeft een kleurtje of een gekleurde tekening. Maar het gebruik van kleur (en textuur) in de transparante massa heeft veel meer mogelijkheden. Heesen sloeg aan het experimenteren en onderzocht verschillende mogelijkheden. Door poeders en korrels aan het glas toe te voegen ontstaan er verschillende, nieuwe kleuren. Zijn bollen, voortgekomen uit dit kleuren onderzoek, zijn nu te zien in onze museumtuin tezamen met vele andere botanische glasobjecten van zijn hand! Heesen heeft er een ware kleurentuin van gemaakt, die zeker het bewonderen waard is!