Art Deco Glas, belofte voor het moderne

Lucienne Bloch bij haar houtsnede van een leeuwin, die later in persglas is uitgevoerd.

Art Deco Glas, belofte voor het moderne
1 juni – 28 oktober

“Wat zal de uitkomst zijn van dit glasavontuur? Wie zal het zeggen!” Kersvers van de kunstacademie in Parijs gaat de jonge, talentvolle, Amerikaanse Lucienne Bloch in 1929 aan de slag als eerste vrouwelijke kunstenaar in de Glasfabriek Leerdam. Beïnvloed door de snel veranderende wereld en de nieuwe kunststroming art deco ontstaat er een prachtig oeuvre. Duik in het leven van Lucienne Bloch en haar tijdgenoten tijdens de tentoonstelling ‘Art Deco Glas, belofte voor het moderne’ in het Nationaal Glasmuseum. Ook vormt de tentoonstelling een inspiratiebron voor een drietal hedendaagse ontwerpers die aan de slag gaan in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum Leerdam.

Plan hier je bezoek