Corona-vrij glasblazen

Bijzondere workshop

In de aanloop naar heropening van de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum vond op 29 en 30 juni in Glasblazerij De Oude Horn een bijzondere workshop van Yvon Trossèl plaats voor de glasblazers van De Oude Horn en de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum.

Bij glasblazen is het teamverband vaak van groot belang en voor glasblazers is het dan ook een uitdaging om zich aan te passen aan de anderhalve meter samenleving. Nood maakt ook creatief en dit ondervond Yvon Trossèl al jaren geleden. Glasblazen leerde ze bij De Oude Horn toen Willem Heesen daar nog de scepter zwaaide. Lange tijd had ze een eigen atelier waar ze – met diverse truukjes en hulpmiddelen – in haar eentje boeiende objecten kon maken. Terug in het gemaal in Acquoi kon ze deze twee dagen de huidige glasblazers laten meeprofiteren van haar ervaring in wat tegenwoordig genoemd zou kunnen worden: ‘Corona-vrij glasblazen’

Deze gezamenlijke workshop werd ondersteund door de ‘Leerdam Glass Academy’ en de Gemeente Vijfheerenlanden.