Samenwerking Paleis Soestdijk en glasmuseum

Dutch Design siert na heropening van Paleis Soestdijk de zilver- en glaskamers.

Paleis Soestdijk gaat een duurzame samenwerking aan met het Nationaal Glasmuseum uit Leerdam en het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Na de restauratie van het paleis worden de 19de-eeuwse glas- en zilverkamers, gelegen in het souterrain van het paleis, weer gevuld met eigentijdse Nederlandse ontwerpen van glas en zilver.

Frans van der Avert, Directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: ‘Wij zijn heel trots op deze samenwerking. Op een hedendaagse manier geven wij zo invulling aan het verleden van het paleis én bieden wij een podium aan studenten en ontwerpers uit Nederland. Dit past in ons Made by Holland- plan om de Nederlandse maakindustrie te laten schitteren op Paleis Soestdijk. De glas- en zilverkamers worden twee keer per jaar gevuld met werk van Nederlandse studenten, kunstenaars en ontwerpers, geselecteerd door Het Nederlands Zilvermuseum en het Nationaal Glasmuseum.”

De combinatie Soestdijk-Leerdam is niet helemaal nieuw: in 1948 ontwierp de Glasfabriek al een servies voor Paleis Soestdijk!