Venetiaanse ‘maestro’ Davide Fuin komt naar Leerdam

Masterclass van 18 tot en met 22 augustus

Van 18 tot en met 22 augustus geeft maestro Davide Fuin bij de glasblazerij een vijfdaagse masterclass voor de glasblazers van de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum en van De Oude Horn. De masterclass is door het publiek te volgen vanaf de tribune.

Davide Fuin (1962) wordt gezien als één van de meest vaardige meesters in de eeuwenoude Venetiaanse manier van glasblazen die zoveel navolging heeft gekregen dat over de hele wereld sprake is van ‘Façon de Venise’ – op Venetiaanse wijze – glas maken. Zoals velen op het eiland is ook Fuin al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader aan het werk gegaan en werkte hij – voordat hij zijn eigen studio vestigde – bij de meest vooraanstaande glasstudio’s . Als leraar is Fuin veelgevraagd; jaarlijks is hij enkele weken te gast bij het Amerikaanse Corning Museum Of Glass.

Deze masterclass is een eerste stap van de gemeente Vijfheerenlanden en de glasstudio’s en tentoonstellingslocaties op weg naar het prominenter vestigen van Glasstad Leerdam als ‘centre of excellence’ met nieuwe initiatieven op het gebied van brede internationale uitwisselingen en talentontwikkeling.

Deze Masterclass wordt ondersteund door de ‘Leerdam Glass Academy’ en de Gemeente Vijfheerenlanden in het kader van talentontwikkeling. In een groter geheel in internationalisering worden deze activiteiten ondersteund door het Mondriaanfonds.