Geertje Jacobs nieuwe directeur van het Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum heeft een nieuwe directeur-bestuurder gevonden: Geertje Jacobs. Op 17 mei a.s. zal zij starten in Leerdam.

Geertje Jacobs: “Het mooie van het Glasmuseum is dat er naast het presenteren en beheren van de collectie nog een kerntaak is: het levend houden van een ambacht. Niet veel musea hebben deze extra taak en het werken in een museum met een werkplaats spreekt mij enorm aan. In Leerdam is het ambacht verweven met het verleden én het heden van de stad. Het materiaal glas vind ik bij uitstek interessant vanwege de vele verschillende mogelijkheden en toepassingen. De samenwerking met architecten, vormgevers, studenten, onderzoekers en/of kunstenaars kan leiden tot nieuwe kennis van materialen en toepassingen. Ik heb ongelofelijk veel zin om samen met het team van het Glasmuseum aan de slag te gaan in dit mooie museum, in het prachtige Leerdam

Over Geertje Jacobs
Geertje Jacobs (39) heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Utrecht. De basis en haar liefde voor het museumwerk werd gelegd in het Rijksmuseum in Amsterdam waar ze van 2006 tot 2014 werkzaam was. Van 2014 tot 2017 werkte zij in Tilburg als Hoofd Museumzaken in het TextielMuseum – ook een museum met een werkplaats. De laatste jaren was zij in de rol van Hoofd Collectie, Tentoonstellingen en Educatie in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch verantwoordelijk voor de collectie, het aankoopbeleid, de tentoonstellingen, de vaste presentatie en het educatiebeleid.

Foto: Josefina Eikenaar