Workshop glazen kerstversieringen

maak kennis met werelderfgoed!

De kerstdecoraties die in Ponikl√° gemaakt worden van glazen kralen zijn zeer bijzonder. De specifieke vorm van construeren van ornamenten wordt enkel in Tsjechi√ę toegepast en deze soort is daarmee zo bijzonder dat het proces zelfs werelderfgoed is. Sinds 2020 zijn de kerstversieringen toegevoegd op de Representatieve lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid van UNESCO. Dankzij de kwaliteit van het handwerk, het inventieve ontwerp, de traditie en het bijzondere, ambachtelijke proces is deze Tsjechische glazen kerstversiering wereldwijd een begrip.

Op zaterdag 11 en zondag 12 december organiseert de firma Rautis – die de traditie van de kralen in ere houdt – een unieke workshop. Tijdens de 1 uur durende workshop wordt gedemonstreerd hoe de kralen gemaakt worden en kunnen de deelnemers vervolgens aan de slag om zelf een glazen kerstversiering te rijgen.

Voor de workshop geldt een toeslag van 10 euro bovenop de entreeprijs van het museum. Voor de workshop is reserveren verplicht via de reserveringsmodule (opent op een aparte pagina: selecteer het gewenste tijdstip op zaterdag 11 of zondag 12 december).