Museumlocatie deels geopend

Glasblazerij open, museum deels geopend!

Op de museumlocatie aan de Lingedijk is tijdens de lockdown hard gewerkt aan noodzakelijk onderhoud van vloeren en aan het schilderwerk. Hiernaast is gewerkt aan de reeds geplande inrichting van de langverwachte tentoonstelling ‘Glas als ijsbreker – kanonnen, blauwe ballen, fonteinen en fabeldieren’. Op de wel zeer toepasselijke datum van 1 april 2022 opent in het glasmuseum een bijzondere tentoonstelling over ‘schertsglazen’ die in de afgelopen jaren is voorbereid met Marc Barreda en Kitty Laméris.

Omdat de inrichting van de tentoonstelling tevens de opmaat is naar een verdere revitalisering van de museumlocatie is de museumlocatie momenteel deels toegankelijk: naast de vaste collectie op begane grond en in de kelder is de presentatie ‘Verder kijken – een ode aan de nieuwsgierige mens’ van Arnout Visser te zien.