Exploring the future

In het kader van het VN Internationaal Jaar van het Glas vindt van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2022 een internationale uitwisseling plaats.

Onder de titel ‘Exploring the future’ is een aantal jonge glasblazers uit diverse landen uitgenodigd bij de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum en Glasstudio De Oude Horn.

Ter gelegenheid van dit evenement komen naar Leerdam: Derya Geylani (Turkije), Julian Finne (Noorwegen), Emma Baker (Engeland) en Bethany Wood (Engeland). Uit Nederland wordt de selectie aangevuld met Nienke Sikkema / Josja Caecilia Schepman en Maurice La Rooy. Mede-organisator Ondřej Novotný (Tsjechië) wordt tijdens ‘Exploring the future’ vergezeld door zijn landgenoten Marek Bartko en Marek Effmert.   

Na twee volle jaren, waarin internationale uitwisseling nauwelijks mogelijk was, is het Internationaal Jaar van Glas dé kapstok waaronder in Leerdam de verbinding met de buitenwereld weer wordt opgezocht. Zeker in een tijd waarin glasstudio’s overal ter wereld zware tijden beleven is uitwisseling van het grootste belang om vakmanschap en kunst verder te brengen.  

De uitwisseling is voor het publiek mee te beleven in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum van donderdag 16 juni tot en met zaterdag 18 juni van 10:00 tot 17:00 en op zondag 19 juni van 12:00 tot 17:00 uur.

Het evenement ‘Exploring the future’ wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht en – middels de Leerdam Glass Academy – de Gemeente Vijfheerenlanden. Gedurende het Internationaal Jaar van Glas zullen diverse internationale evenementen plaatsvinden in Glasstad Leerdam.   

 

GLASBLAZERIJ (Zuidwal, Leerdam)

  10:00 – 13:30 13:30 – 17:00
 
Donderdag 16 juni
Stoel 1 Maurice La Rooy (Nederland) Maurice La Rooy (Nederland)
Stoel 2 Derya Geylani (Turkije) Julian Finne (Noorwegen)
 
Vrijdag 17 juni
Stoel 1 Julian Finne (Noorwegen) Julian Finne (Noorwegen)
Stoel 2 Derya Geylani (Turkije) Derya Geylani (Turkije)
 
Zaterdag 18 juni
Stoel 1 Nienke Sikkema (Nederland) / Josja Schepman (Nederland) Nienke Sikkema (Nederland) / Josja Schepman (Nederland)
Stoel 2 Bethany Wood (Engeland) Emma Baker (Engeland)
 
Zondag 19 juni
  12:00 – 13:30     13:30 – 17:00
Stoel 1 Emma Baker (Engeland) Emma Baker (Engeland)

 

Stoel 2 Bethany Wood (Engeland) Bethany Wood (Engeland)