Fopglas Experience: beleef het zelf!

In de museumtuin kun je tijdens je bezoek met de Fopglas Experience zelf ervaren hoe het is om uit fopglazen te drinken.

Als onderdeel van onze tentoonstelling ‘Glas als ijsbreker’ zijn in de glasblazerij door glasblazer Marc Barreda in samenwerking met glasexpert Kitty Laméris eeuwenoude fopglazen gereproduceerd. Dit maakt het mogelijk om als bezoeker te ervaren hoe het is om uit zo’n glas te drinken zonder onze fragiele museumcollectie daarvoor in gevaar te hoeven brengen.

De Fopglas Experience is op vrijdag, zaterdag en zondag te boeken voor groepjes vanaf 4 personen en vindt plaats in de kassen in de tuin van het Glasmuseum. Wil jij ook weten hoe het is om gefopt worden door deze eeuwenoude slinkse ontwerpen? Dan zien we je snel tijdens de Fopglas Experience!

De Fopglas Experience is als toevoeging aan het museumbezoek te boeken op vrijdag, zaterdag én zondag – starttijden: 13:00 en 14:00 uur. Prijs: 5 euro per persoon.

Reserveer telefonisch (dinsdag tot en met vrijdag) via +31 (0)345 – 614 960.