Expositie resultaten 'Exploring the future'

De resultaten van internationale uitwisseling 'Exploring the future' tentoongesteld in het voormalig ABN-Amro gebouw in het centrum van Leerdam.

exploring the future

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni hebben internationale glasblazers, in het teken van het Internationaal Jaar van Glas 2022, in onze Glasblazerij én in Glasblazerij de Oude Horn meegedaan aan de internationale uitwisseling ‘Exploring the future’.

Glasblazers Derya Geylani (Turkije), Julian Finne (Noorwegen), Emma Baker (Engeland) en Bethany Wood (Engeland) waren voor de gelegenheid afgereisd naar Nederland. Uit Nederland werd de selectie aangevuld met Nienke Sikkema, Josja Caecilia Schepman en Maurice La Rooy. Mede-organisator Ondřej Novotný (Tsjechië) werd tijdens ‘Exploring the future’ vergezeld door zijn landgenoten Marek Bartko en Marek Effmert.   

Tijdens ‘Exploring the future’ is er veel glaswerk gerealiseerd dat op dit moment wordt tentoongesteld in het centrum van Leerdam aan de Meent 40-42. Loop langs en aanschouw al het moois dat deze internationale uitwisseling op heeft gebracht!

Het evenement ‘Exploring the future’ wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht en – middels de Leerdam Glass Academy – de Gemeente Vijfheerenlanden. Gedurende het Internationaal Jaar van Glas zullen diverse internationale evenementen plaatsvinden in Glasstad Leerdam.