Steun van VriendenLoterij

370.000 euro voor vernieuwingsslag Glasmuseum

Vandaag ontving directeur Laurens Geurtz tijdens de uitzending van Koffietijd een VriendenLoterij-cheque ter waarde van 370.000 euro. Dankzij deze bijdrage komt een vernieuwingsslag voor het museum een stap dichterbij.

Laurens Geurtz: ”Na een periode van Corona, worden we nu geconfronteerd met onder meer sterk stijgende energiekosten in de eigen glasblazerij. Het ontbreekt het Nationaal Glasmuseum aan middelen om investeringen te doen in de kwaliteit van de publieksontvangst en verbeteringen in de wijze waarop de collectie getoond wordt aan het publiek. Steun van de VriendenLoterij komt dan ook op een uiterst belangrijk moment en stelt ons in staat de noodzakelijke vernieuwingsslag in te zetten.

Jonne Arnoldussen, managing director van de VriendenLoterij: “Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is een unieke locatie in Nederland dat onze omvangrijke en veelzijdige rijkscollectie glas van circa 1880 tot heden beheert en presenteert en waar nieuw werk wordt gecreëerd. Dat moet voor iedereen, van liefhebber tot maker, op de best mogelijk manier toegankelijk blijven. We zijn dan ook trots dat wij dit museum in tijden van hoge kosten kunnen steunen met een bijdrage van 370.000 euro, zodat ook toekomstige generaties van deze prachtige collectie kunnen blijven genieten.’’

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: de verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.