Artist Talk Brian Coutinho

LAATSTE WEEKEND ZWART GLAS TENTOONSTELLING
En om het helemaal speciaal te maken werkt Brian Coutinho zaterdag in de Glasblazerij, kom kijken!

11 maart 2017
11:00 - 14:30 – Glasblazerij en Glasmuseum

Dit weekend is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling Zwart Glas te bezoeken in het Nationaal Glasmuseum. Mis het niet!

Ook is er zaterdag de unieke kans om Brian Coutinho aan het werk te zien in de Glasblazerij. Hij maakt nieuw werk en zal daarna in het Glasmuseum een toelichting geven op zijn werk in de tentoonstelling.

Brian Coutinho heeft zich aan de Gerrit Rietveld Academie gespecialiseerd in keramiek. Hij bracht tijdens de studie veel tijd door op de andere afdelingen en kwam zo in aanraking met glas. Materialen vormen voor Coutinho een inspiratiebron. Voor dit project combineert hij de twee materialen. De gorilla die hij heeft gemaakt bestaat uit onderdelen van glas en keramiek.

“Ik vind glas een heel mooi materiaal om mee te werken. Ik zou het graag onder de knie krijgen zodat ik er meer mooie sculpturen mee kan maken.” Coutinho wil graag de materie zelf aanraken en vormgeven. Dit is bij glas niet mogelijk, wel heeft hij ervoor gekozen om geen mal te gebruiken en ‘freestyle’ te werk te gaan

In het Parool: Ronduit imposant is de gorilla familie van Brian Coutinho 

Coutinho maakt normaal gesproken keramische sculpturen, beelden van dieren. Vaak zijn dit dieren die uit zijn thuisland Suriname afkomstig zijn. De gorilla komt niet voor in Suriname. Coutinho koos dit dier vanwege zijn charme. Het dier straalt rust uit. Het totstandkomen van de gorilla was een proces van vallen en opstaan.
“Ik ben tevreden met het resultaat, maar onderweg is er van alles misgegaan. Het heeft me dagen en nachten gekost. Maar ik denk dat dit mijn mooiste project is geweest. Juist door alles wat ik hier heb mogen ervaren, waar ik tegenaan ben gelopen. Voor mijn gevoel heb ik er een nieuwe familie bij. Ik ben heel dankbaar en trots.”
Programma
11.00 uur: Brian Coutinho maakt nieuw werk in de Glasblazerij
12.30 uur: Home made lunch bereid in Cochius’ Keuken in het Glasmuseum
13.30 uur: Brian Coutinho vertelt over zijn werk in het Glasmuseum

Reserveren

De Artist Talk dient van tevoren gereserveerd te worden via: 0345-614 960
Locatie: De dag start in de Glasblazerij (Zuidwal) om 11 uur, daarna een heerlijke lunch in het Glasmuseum (Lingedijk 28-30) en vervolgens het bezoek met de kunstenaar aan de tentoonstelling.
Prijs: € 23,50 (Voor museumkaarthouders € 9,50) inclusief lunch en entree beide locaties
Leeftijd: vanaf 8 jaar (met een begeleider)

Brian Coutinho - Blaka Buba, 2016, foto Hans van Vrouwerf
Brian Coutinho in de Glasblazerij, 2016, foto Ben Deiman