Een kerstvakantie vol zinderende activiteiten!

In de kerstvakantie zindert het Nationaal Glasmuseum van de activiteiten!

26 december 2017 – 7 januari 2018
Glasblazerij en Glasmuseum

Onderstaand vindt u alle activiteiten voor de kerstvakantie met de tarieven.

Aanmelden voor workshops en High Wine via

info@nationaalglasmuseum.nl  of telefonisch via 0345-614960.

In de GLASBLAZERIJ:

• Doorlopende demonstraties van het glasblazen
  • Sneeuwballen blazen op 27 en 28 december en 3 en 5 januari. Kosten € 30,– incl. entree (Vooraf reserveren)

In het GLASMUSEUM:

• Avondopenstelling van het Glasmuseum met High Wine op 27 december en 3 januari.

Geniet eerst van een heerlijke, zeer complete High Wine (maaltijdvervangend) in ons geweldige museumrestaurant Cochius!

Bewonder daarna de kerstballenshow ‘We’ve got balls!’ in de museumtuin.

In combinatie met de workshop KNIPPERFROTJES MAKEN  € 2,50 korting, dus totaal € 25,– p.p.

• Voor kinderen van 10 tot 80:

Knipperfrotjes maken met Eibert Draisma, één van de meest inventieve uitvinders van ons land op 27 december en 3 en 5 januari.

Voor slechts € 10,– (bijbetaling) maak je helemaal zelf het spannendste nachtlampje, dat er is (winkelwaarde  € 150,–).

Je gaat aan de slag met elektriciteit, led-lampjes en soldeerbout onder de deskundige begeleiding van Eibert Draisma, docent Design Academy Eindhoven.

• Maak een hanger van glas in de Hotpot op 27 en 28 december en 3 en 5 januari.

Met de hotpot kan glas in de magnetron verwarmd worden tot 800 graden. Op deze manier kun je losse glazen stukjes samensmelten tot één verrassend geheel!

Bijbetaling: € 2,– p.p.

• Syrische vluchteling Zuheir Alkazzaz blaast kerst/winterballen in de museumtuin op 26, 29 en 30 december en 2, 6 en 7 januari.

Steun Stichting Vluchtelingwerk

De kerst/winterbal kost € 7,50 per stuk, waarvan € 2,50 naar Stichting Vluchtelingenwerk

• Dagelijks voor kinderen:

Sneeuwpoppen-speurtocht, winterlichtje maken, je eigen sneeuwbal ontwerpen én wintermannetje versieren en opsmikkelen met lekkere chocomelk (of iets anders)!En dat voor slechts € 4,= per kind (entree gratis in museum).