Johan Soetens vertelt... - deel 2

Mechanisatie in de glasindustrie.

17 maart 2018
14.00 - 15.00 uur – Het glasmuseum

Johan Soetens, de oudste gastconservator van Nederland, was jarenlang commercieel directeur bij de groep ‘Verpakkingsglas’ van de Vereenigde Glasfabrieken in Schiedam. Hij vertelt in geuren en kleuren over zijn passie voor flessen in een vierdelige vertellingenreeks.

In het tweede deel vertelt hij meer over de overgang in de glasindustrie van handwerk naar machinaal, in respectievelijk drinkglazen, vensterruiten, lampenbolletjes en flessen. Daarnaast zal er dieper ingegaan worden op de sociale gevolgen van de mechanisatie, zoals drankmisbruik en huisvesting.

Kosten
De kosten voor deze vertelling bedragen € 5,00 voor museumkaarthouders. Voor de overige bezoekers is de prijs inbegrepen bij de entree voor het museum.

Reserveren
Voor deze activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren is noodzakelijk!
Dit kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.

Overige data vertellingen

• Deel 1 De reis van glas door Europa – 24 februari
  • Deel 3 Opkomst en ondergang van de inktpot – 7 april
  • Deel 4 Niet aan uw neus voorbij – 21 april
Johan Soetens vertelt meer over de tentoonstelling 'Flessen!' in het museum.