Lezing 'Lucienne Bloch’s belofte voor het moderne'

Op 3 november geeft Laurens Geurtz - namens het Nationaal Glasmuseum - een lezing over Lucienne Bloch bij de GLAS & KERAMIEK BEURS LEERDAM.

3 november 2018
Aanvang 14.00 uur – GLAS & KERAMIEK BEURS LEERDAM

Geïntrigeerd door het verbluffende oeuvre van glazen automascottes en beeldjes van Lucienne Bloch ging Laurens Geurtz (co-auteur van ‘Copier compleet’ en ‘Glasschool Leerdam’) op zoek naar de sporen van haar leven. Hij bezocht haar kleindochter in Amerika en kreeg daar toegang tot het familiearchief, waar hij schetsen, brieven en foto’s kon inzien. Samen met Luciennes dagboeken ontstaat een goed beeld van haar leven, haar verblijf in Leerdam en het glaswerk dat ze hier maakte. Dit werk vormt de basis voor de tentoonstelling ‘Art Deco Glas, belofte voor het moderne’, die tot en met 2 december 2018 te zien is in het Nationaal Glasmuseum. Naast enkele zeldzame plastieken bevat de tentoonstelling ook enkele nieuwe vondsten.

Tijd
De lezing start om 14.00 uur.

Locatie
Cultureel Centrum Het Dak, Tiendweg 9, 4141 EG  Leerdam.

Kosten
Speciaal voor bezoekers die niet alleen graag naar glas en keramiek kijken maar er ook meer over willen weten, stelt de Glas en Keramiek Beurs elk jaar een lezingenprogramma samen. Tijdens Art College spreken diverse experts, waaronder dus Laurens Geurtz, op het gebied van glas, keramiek, kunst en design over hun vakgebied. Geschikt voor iedere beginnende of gevorderde kunstliefhebber! Art College is vrij toegankelijk voor bezoekers van de Glas en Keramiek Beurs.

Reserveren
Er is ruimte voor maximaal 30 personen, dus wees er snel bij. Houd voor meer informatie en het programma de website van de Glas en Keramiek Beurs in de gaten: https://www.glaskunstbeurs.nl/art-college