Maak een glazen 2D object met de Tiffany techniek

Een raamhanger of een klein staand object in art deco stijl maken, met gebruik van de Tiffany techniek? Dat kan! Marleen van Zwienen gaat je helpen.

23 september 2018
13.30 - 16.30 uur – Het glasmuseum

Marleen van Zwienen is beeldend kunstenaar en werkt veel met glas. Bij de workshop ‘Maak een glazen 2D object met de Tiffany techniek’ begint ze met een korte rondleiding door het museum langs een aantal mooie voorbeelden van glas in lood en van de art deco stijl. Vervolgens krijg je een korte uitleg over het maken van een ontwerp en de gereedschappen die je gebruikt bij de Tiffany techniek. Met deze kennis ga je aan de slag en voer je je eigen ontwerp uit in een 2D Tiffany object. Het materiaal en gereedschap is allemaal aanwezig. Dit hoef je niet zelf mee te nemen (tenzij je graag een eigen ontwerp of glassoort wilt bewerken).

Leeftijd
De workshop is zeer geschikt voor volwassenen en kind(eren) vanaf 12 jaar. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen.

Overige data en tijden
De workshop ‘Maak een glazen 2D object met de Tiffany techniek’ vindt ook plaats op 26 augustus van 13.30 – 16.30 uur.

Prijs
De prijs voor deze workshop bedraagt €40,00 inclusief entree museum en materialen. Museumkaart niet van toepassing.

Reserveren
Voor deze activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren is noodzakelijk! Minimum en maximum aantal deelnemers 8.
Reserveren kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.