Niet aan je neus voorbij

Workshop 'Ontdek jouw eigen geur' door Roos Lubbers en vertelling door Johan Soetens over het gebruik van geuren en parfums.

21 april 2018
11.00 -15.00 uur Vertelling / Workshop/ Lunch/ Workshop – Glasmuseum

Programma zaterdag 21 april:

 • Vertelling ‘Niet aan je neus voorbij’ door Johan Soetens – van 11.00 – 12.00 uur
  Johan Soetens, de oudste gastconservator van Nederland, was jarenlang commercieel directeur bij de groep ‘Verpakkingsglas’ van de Vereenigde Glasfabrieken in Schiedam. Hij vertelt in geuren en kleuren over zijn passie voor flessen in een vierdelige vertellingenreeks. In het derde deel van zijn vertellingen zal Johan dieper ingaan op het gebruik van geuren en parfums en de bijbehorende flesjes van Bijbelse tijd tot heden.
 • Deel 1 workshop ‘Ontdek jouw eigen geur’ – van 12.00 – 13.00 uur
  Deze parfumworkshop staat bol van ruiken, ruiken en nog eens ruiken. Je maakt kennis met de mooiste parfumcreaties uit uiteenlopende geurfamilies. Bovendien ontdek je zo je eigen smaakvoorkeuren en krijg je handvatten om je ideale parfum te vinden. Roos Lubbers (1969), auteur van de Parfumgids (2013), geeft je een kijkje achter de schermen van de parfumindustrie. Geschikt voor man en vrouw, jong en oud, eigenlijk voor iedereen met een neus. Belangrijk is dat je deze ochtend geurneutraal verschijnt, met andere woorden, geen parfum opdoet voor aanvang.

Roos Lubbers is al van jongs af aan in de ban van geuren. Sinds 2001 geeft zij als onafhankelijk parfumconsultant parfumworkshops en geurtrainingen. Ook verzorgt ze buitenlandse parfumreizen en lezingen. Roos heeft diverse tv- en radiopresentaties op haar naam staan o.a. bij Tijd voor MAX, en wordt regelmatig geconsulteerd als autoriteit op geurgebied. Meer informatie over Roos kunt u vinden op www.parfumconsult.nl.

 • Lunch in Cochius’ Keuken – van 13.00 – 14.00 uur
  De lunch bestaat uit een huisgemaakte soep, 2 belegde broodjes, moestuinquiche en een drankje naar keuze.
 • Deel 2 workshop ‘Ontdek jouw eigen geur’ – van 14.00 – 15.00 uur
  Roos Lubbers vervolgt de geurworkshop.
 • Signeersessie Roos Lubbers – van 15.00 – 15.30 uur
  In 2013 is de Parfumgids verschenen die is geschreven door Roos Lubbers. De gids is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com voor 14,95 euro. Echter, dit boek kunt u deze dag kopen voor maar 5 euro en laten signeren door Roos Lubbers! Mis deze kans niet!  

Prijs
De prijs voor dit eenmalige arrangement bedraagt € 35,00 p.p. (incl. entree museum en lunch Cochius’ Keuken; niet in combinatie met andere kortingsacties). Voor museumkaarthouders bedraagt de prijs € 30,00 p.p.

Reserveren
Voor deze activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren is noodzakelijk!
Dit kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.

 

Overige data vertellingen Johan Soetens

 • Deel 4 De opkomst en ondergang van de inktpot –  12 mei
Johan Soetens aan het woord...
Roos Lubbers ruikend aan een geurstrook met een overheerlijk parfum.