Syrische glasblazer Zuheir Alkazzaz blaast voor Stichting Vluchtelingenwerk

In de tuinkas in de museumtuin geeft de Syrische glasblazer Zuheir Alkazzaz in de meivakantie traditionele Syrische glasblaasdemonstraties.

28 april 2018 – 3 mei 2018
10.00 - 17.00 uur – Het glasmuseum

In de meivakantie geeft de Syrische glasblazer Zuheir Alkazzaz doorlopend glasblaasdemonstraties in de tuinkas in de museumtuin. Op 28 april, 1 mei en 3 mei kun je van 10.00 – 17.00 uur bij deze demonstraties komen kijken en genieten van dit prachtige schouwspel. De gehele meivakantie zal zijn werk te koop zijn in de museumwinkel. Het Nationaal Glasmuseum doneert per verkocht object € 2,50 aan Stichting Vluchtelingenwerk.

Meer over Zuheir Alkazzaz
Als telg uit een echte glasblaasfamilie (vijfde generatie) heeft Zuheir door zijn vlucht uit Syrië zijn eigen glasblazerij achter moeten laten. Eenmaal aangekomen in Nederland wilde hij zijn vak graag weer oppakken. Zo kwam hij in Leerdam uit waar hij in contact kwam met meesterglasblazer Bernard Heesen. Samen hebben zij een mobiel oventje gebouwd waarmee Zuheir nu werkt en het hele land doorreist.