Verwacht: Art Deco glas, belofte voor het moderne

De tentoonstelling 'Art Deco Glas, belofte voor het moderne' is van 1 juni t/m 28 oktober te zien in ons museum.

1 juni 2018 – 28 oktober 2018
Het glasmuseum

Maak kennis met de snelheid, luxe en het ‘nieuwe’ in glas uit de jaren twintig en dertig. Prachtige vazen, serviezen, parfum-flesjes, lampen en glaswerk, gemaakt voor de oceaan-stomers, zijn te bewonderen in deze tentoonstelling, gewijd aan art deco glas. Hoofdpersoon hierin is de jonge, talentvolle Amerikaanse kunstenaar Lucienne Bloch.

Op haar 16e steekt Lucienne Bloch de oceaan over, volgt een kunstopleiding in Parijs en gaat in 1929 aan het werk in de Glasfabriek Leerdam. Daar ontwikkelt zij een eigen oeuvre van glazen beeldjes en prachtig gestileerde automascottes. Loop aan de hand van haar leven en werk door de tentoonstelling en ontdek de luxe uitstraling van het art deco glas!

Houd onze website de komende periode in de gaten voor meer informatie en de nieuwste ontwikkelingen rondom deze tentoonstelling.