Activiteiten tijdens Glas In Zicht

Vrij knutselen, begeleide workshops én lezingen. Doe mee!

13 april 2019 – 3 november 2019
Het glasmuseum

GRATIS WORKSHOP

In het museum is een workshopruimte ingericht, waar je altijd zelf aan de slag kan. Maak bijvoorbeeld een glas-in-loodwerkje van gekleurd papier of creëer een ‘raamprojectie’!

BEGELEIDE WORKSHOPS op zaterdag (vanaf 12 jaar)

• 22 juni: glas in lood, om 12:30 uur

De workshop duurt ca. 4 uur en wordt begeleid door studenten van de opleiding SintLucas – Vakschool voor creatief talent. De prijs voor de workshop bedraagt € 39,50 en is inclusief entree, materialen (A3 raam) en 1 x koffie/thee. Museumkaart is niet van toepassing. De workshop gaat door bij minimaal 4  aanmeldingen met een maximum tot en met 6 aanmeldingen.

Reserveer dus tijdig via e-mail reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of bel: +31 (0)345 – 614 960

LEZINGEN – zondagmiddag om 16 uur – entree € 5,- p.p.

• 30 juni: Eddy Engelsman – ‘Wonen in een museum, de glas-in-loodramen van Hugo Tutein Nolthenius”
  • 8 september: Laura Roscam-Abbing – ‘De Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek J.J.B.J .Bouvy, Dordrecht 1854-1926’
  • 6 oktober: Helene Besancon – ‘Vlakglas van de Glasfabriek Leerdam, 1928 tot 1980’

VOL=VOL! Voor de lezingen zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max. 20 deelnemers) . Reserveer dus tijdig via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl