De Wachtkamer van Roos Buster

Vanaf 24 november in het museum

24 oktober 2019
Glasblazerij & Glasmuseum

Stichting Stokroos ondersteunt jonge kunstenaars, ontwerpers en vormgevers met de nadruk op ambachtelijke kwaliteit, experiment en vernieuwing. Bovendien kent de stichting jaarlijks beurzen toe, om hen de kans te geven om te experimenteren en te exposeren in een museale omgeving kent de stichting ook beurzen toe op het gebied van glas-, zilver-, beeldhouw-, en schilderkunst.  Dit jaar is het glasstipendium van Stichting Stokroos toegekend aan Koos Buster.

Koos Buster (1991) voltooide zijn opleiding aan de Rietveld Academie in 2018 en werkt voornamelijk in keramiek. Voor de tentoonstelling De Wachtkamer van Roos Buster gaat hij samen met meesterglasblazer Gert Bullée aan de slag om alledaagse producten -die hij normaalgesproken van keramiek zou maken- te vangen in glas. Het wordt een installatie van verschillende producten op ware grootte, maar met een vervreemdend effect vanwege de eigenzinnige vorm- en materiaalkeuze.

Koos Buster is aan het werk in de Glasblazerij op donderdag 24, 31 oktober & 3 december. Vanaf 24 november 2019 is zijn werk te zien in het museum.