Glasblazerij gesloten van 14 januari 9.00 uur t/m 25 januari 12.00 uur - museum wél geopend!

In verband met de jaarlijkse wisseling van de glaspot, de zogenaamde Potwissel, is de glasblazerij gesloten, maar het museum is wél geopend!

14 januari 2019 – 25 januari 2019
gesloten t/m 25 januari 12.00 uur – De glasblazerij

De grote Potwissel in de glasblazerij vindt plaats in januari. De glasblazerij is daarom van 14 januari 9.00 uur t/m 25 januari 12.00 uur gesloten. Daarna is de glasblazerij weer voor publiek geopend. Het museum is de gehele periode wél open met publiekstrekker ‘GlassWorks’!

Wat houdt de Potwissel in?

De pot, waarin het glas in de oven wordt verhit, is aan slijtage onderhevig en staat na een jaar letterlijk op barsten. Daarom dient deze ieder jaar te worden vervangen, maar dit kun je niet in een dag doen. Eerst moet de pot leeggeschept worden en vervolgens kan deze worden vervangen door een nieuwe pot. Deze keramische pot kan niet zomaar  in gebruik worden genomen. Een langdurig proces van langzaam opwarmen gaat daaraan vooraf. Dit betekent, dat er 11 dagen niet geblazen kan worden.