WANDELINGEN

Glas In Zicht - Glas in de architectuur

1 oktober 2019 – 16 september 2019
Leerdam, Roermond, Rotterdam, Vianen

Omdat de mooiste voorbeelden van glas in architectuur niet alleen in het museum, maar vooral in het straatbeeld te bewonderen zijn, organiseert het museum samen met partners een aantal wandelingen. Kijk mee bij de vele openbare gebouwen met glas-in-loodramen en ander historisch en hedendaags architectuurglas die in onze eigen regio te zien zijn.

LEERDAM
Ga op pad door Leerdam met het nieuwe wandelboekje Stadwandeling Glas in Zicht – Glas in de Architectuur. Deze route is ontwikkeld in samenwerking met Leerdam Glasstad.nl en brengt je langs de meest verrassende plekken met glas!
Het boekje is vanaf 12 september voor € 2,- te koop in het museum of bij het kantoor van Leerdam Glasstad.nl Kerkstraat 55, 4141 AV Leerdam.
Klik HIER om de wandeling online te bekijken.

ROERMOND:
Avondwandeling Monumentale Glas-in-lood ramen:
Op 3 donderdagavonden –  op 24 oktober, 7 november & 19 december  (van 19 tot 21 uur) is er een wandeling langs prachtig verlichte glas-in-loodramen in de binnenstad van Roermond, onder leiding van VVV-stadsgidsen.
Klik HIER voor meer informatie.

ROTTERDAM – KRALINGEN:
Klik op PDF Rotterdam – Kralingen
Klik HIER voor de online wandeling.

ROTTERDAM:
Online wandeling door het centrum van Rotterdam, samengesteld door André Koch.
Klink HIER voor de online wandeling.

VIANEN:
Ook in Vianen is veel Glas In Zicht!
Klik HIER voor een lijst met interessante glas in architectuur of bekijk de lijst online.

Tijdens Open Monumentendag op 14 & 15 september is de RK Kerk Maria ten Hemelopneming in Vianen geopend van 13.00 – 16.00 uur.