Workshop brandschilderen (Volgeboekt)

Zaterdag 26 oktober (vanaf 16 jaar)

26 oktober 2019
13 - 16 uur – Het glasmuseum

Brandschilderen
glasdruk en grisaille

Tijd: 13.00 tot 16.00 uur
Begeleider: Anja van Aalen (www.glasatelier-anja.nl)
Kosten: 65,00 euro p.p.

Reserveren: +31(0)345-614960 of via e-mail reserveringen@nationaalglasmuseum.nl

De workshop begintĀ  met een uitleg over gebrandschilderd glas: Wat is gebrandschilderd glas, welke stappen en bewerkingen zijn er mogelijk? Aan de hand van voorbeelden en een kort bezoek aan de tentoonstelling Glas In Zicht (waarbij alleen het gebrandschilderd werk aan bod komt) wordt U meegenomen in dit schitterend ambacht.

Hierna gaat U zelf aan de slag met 3 blanke ruitjes die U in 3 verschillende technieken gaat bewerken o.a. met lijnen, dassen/ tamponneren en gekleurde emaille. Een aantal ruitjes zullen voorbewerkt zijn, zodat u kennis kunt maken met de brede variatie aan technieken die het brandschilderen beslaat. Het is de bedoeling dat de 3 ruitjes na het inbranden achter elkaar worden geplaatst in een houten houder, waardoor een soort diorama zal ontstaan. Het werkstuk kan later worden opgehaald of worden toegezonden (verzending geeft meerkosten).

De cursus gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen. Max aantal deelnemers is 8.

Anja van Aalen (1962)
In 2005 werd ik geraakt door de schitterende kleurenpracht van een glaspaneel. Vanaf dat moment wilde ik alles leren en weten over dit bijzondere materiaal. Tijdens o.a. de postacademiale opleiding Master-Glass (cum laude afgesloten in 2010), heb ik de mogelijkheden en onmogelijkheden van glas leren kennen. Mijn hart ligt bij het ontwerpen, vervaardigen van (monumentale) glaskunst en het restaureren van oude glaspanelen. Mijn ontwerpen kenmerken zich door kleur, beweging en vloeiende lijnen. Naast het ontwerpen en vervaardigen vind ik het restaureren van oude glaspanelen bijzonder boeiend. Tijdens een restauratie wordt je aan de hand van de oude meester meegenomen. Ik deel mijn kennis en vakmanschap door het geven van vakcursussen als vakdocent voor het Ambachtshuis Brabant en het Kunstencentrum De Werckwinckel. Kortom het werken met glas in al zijn facetten, is voor mij een passie geworden.