Zelf glazen kralen maken voor de vlam!

Glaskunstenaar Monique Swinkels leert je hoe glazen kralen te maken voor de vlam

1 maart 2019 – 8 maart 2019
12.00 - 16.00 uur – De glasblazerij

Je gaat zien, leren en ervaren hoe je gekleurde glasstaafjes verwarmd met een brander. Met behulp van de zwaartekracht en een mandrel (een metalen staafje waar je het glas omheen draait) vormen deze staafjes zich tot een kraal. De Engelse term voor deze techniek is flameworking en de Nederlandse term is werken voor de vlam. Onder begeleiding van Monique Swinkels ga je 3 kraaltjes maken. Dit duurt circa 15 minuten.

De workshop is zeer geschikt voor (groot)ouder(s) en kind(eren) vanaf 8 jaar.

Data en tijden inloopworkshops werken voor de vlam

• Vrijdag 1 maart van 12.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 6 maart van 12.00 – 16.00 uur
  • Vrijdag 8 maart van 12.00 – 16.00 uur

Prijs
Tegen een bijbetaling van € 6,– kun je 3 glazen kralen maken voor de vlam. Je krijgt dan een voucher mee bij de kassa, die ingeleverd kan worden bij de workshopleider.

Vooraf aanmelden!
Voor deze activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is aan te raden!  Op de dag zelf kun je nog aansluiten, als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Dit kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.

Tijdens de krokusvakantie van 24 februari t/m 10 maart mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen bij beide locaties van het Nationaal Glasmuseum!

Foto: Maria van der Heyden.

Monique Swinkels aan het werk voor de vlam. Foto: Maria van der Heyden.
Monique Swinkels met mandrel en kraal. Foto: Maria van der Heyden.