Maak zelf een glazen hanger voor de vlam

met glaskunstenaar Monique Swinkels

29 april 2020
12.00 - 16.00 uur – De glasblazerij

Je gaat zien, leren en ervaren hoe je gekleurde glasstaafjes verwarmd met een brander. Met behulp van de zwaartekracht en een mandrel (een metalen staafje waar je het glas omheen draait) vormen deze staafjes zich tot een hanger. De Engelse term voor deze techniek is flameworking en de Nederlandse term is werken voor de vlam. De workshop duurt circa 15 minuten.

De workshop is zeer geschikt voor (groot)ouder(s) en kind(eren) vanaf 8 jaar

Data en tijden inloopworkshops glazen hanger maken voor de vlam (met Monique Swinkels)

• Woensdag 29 april van 12.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 14 oktober van 12.00 – 16.00 uur
  • Zondag 25 oktober van 12.00 – 16.00 uur

Prijs
Tegen betaling van € 8,– kun je een hanger maken voor de vlam. Je krijgt dan een voucher mee bij de kassa, die ingeleverd kan worden bij de workshopleider.

Vooraf aanmelden!
Voor deze activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is aan te raden!  Op de dag zelf kun je nog aansluiten, als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Dit kan per e-mail onder vermelding van je naam en telefoonnummerreserveringen@nationaalglasmuseum.nl
of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.

Kinderen t/m 17 jaar mogen gratis naar binnen bij beide locaties van het Nationaal Glasmuseum!

Foto: Maria van der Heyden

Monique Swinkels aan het werk voor de vlam. Foto: Maria van der Heyden.