When It's Too Hot, A Score Starts to Unfold (Summer Event)

Gerrit Rietveld Academie

17 juni 2023
De glasblazerij

Glasblazerij 15.00 – 17.00 uur

De studenten werken in de glasblazerij samen met onze glasblazers. Terwijl zij aan het werk zijn, vertellen hun medestudenten meer over wat er wordt gemaakt en hoe.

Stoel 1

15.00 – 16.00 Paulina en Jesse: demonstratie van het door hen zelfgemaakte gereedschap.

16.00 – 17.00 Ella: bokszak maken.

Stoel 2

15.00 – 16.00 Jack: glasblazen op verschillende oppervlakten.

16.00 – 17.00 Clara: botijo (vaas/kan met meerdere handvatten) maken.

Wandeling naar het museum

Na de glasblazerij gaan de studenten door naar het museum, waar hun tentoonstelling When It’s Too Hot, A Score Starts To Unfold te zien is. Tijdens de wandeling van de glasblazerij naar het museum kun je luisteren naar de audio-wandeling gemaakt door student Sojourna.

Glasmuseum 17.00 – 21.00 uur

In het museum vertellen de studenten meer over de verschillende kunstwerken en de totstandkoming van de tentoonstelling. Er wordt een rondleiding gegeven en er zijn diverse korte films te zien. Daarnaast kun je genieten van een hapje en drankje in het café en de tuin.

17.30 – 18.00 Welkom door Jens Pfeifer

Jens Pfeifer, hoofd van de Large Glass department, reflecteert op de rol van glas binnen de beeldende kunst. Ook bespreekt hij hoe de jonge makers nu met het materiaal glas werken, en hoe dit te zien is in deze tentoonstelling.

Vanaf 18.00 Rondleiding door Paulina, Jack, Ella en Jesse

De curator-studenten nemen je mee door de tentoonstelling en bespreken de individuele kunstwerken. Ook vertellen ze over het proces van het samenstellen van de tentoonstelling.

Vanaf 19.30 Filmvertoning onder leiding van Sojourna

Korte films over het individuele werk van een aantal studenten zijn te zien. Ook bekijk je beelden van de workshop die de studenten hebben gevolgd in de glaswerkplaats van de Rietveld Academie.

21.00 einde

Tickets voor het Summer Event zijn te reserveren via Eventbrite