Project Glas

Wilt u uw leerlingen bekend maken met de veelzijdigheid van het materiaal glas? Reserveer dan onze leskisten!

Wilt u uw leerlingen bekend maken met de veelzijdigheid van het materiaal glas? Van dichtbij meemaken hoe op ambachtelijke wijze van een hete vloeibare substantie prachtige glazen objecten worden gemaakt? En wilt u kwalitatief goede kunstlessen verzorgen met behulp van een goed uitgeruste leskist vol lesideeën en materialen? Neem dan deel aan het project Glas!

Glazen kunstwerken zijn het vertrekpunt van de lessen en uw leerlingen leren middels beeldende opdrachten, kijkoefeningen, filmpjes en spellen meer over het levendige materiaal glas.
De productie van glas heeft een belangrijke rol gespeeld in de economische, culturele en sociale ontwikkeling van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dit educatieve project geeft scholen in deze regio de mogelijkheid om hun leerlingen dit mee te geven in hun culturele rugzak.

Het is voor alle scholen in Nederland mogelijk om deel te nemen aan Glas. De scholen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden krijgen in het schooljaar 2016/2017 voorrang op deelname.

Wilt u gebruikmaken van Glas neem dan contact op met Sacha Kraan via educatie@nationaalglasmuseum.nl

 

Informatie

Verdeling leskisten

Er zijn vier leskisten: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6, groep 7-8

Prijs per enkele kist

€ 60,-

Prijs alle leskisten samen

€ 175,-

Vervoer leskisten

De leskisten worden gebracht en weer opgehaald.