Rondleiding voor jongeren

Zalen vol Verhalen

Kom en zet je verbeelding aan

Een museumdocent neemt de leerlingen mee door het museum en de tuin tijdens een interactieve rondleiding.

Volgens de methode Visible Thinking worden jongeren uitgedaagd om langer en beter naar kunst te kijken en daar zelf betekenis aan te geven. Aan de hand van prikkelende doordenkvragen gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Het doel is hen bewuster te laten zijn van hun eigen denken door dit denken zichtbaar te maken, hierover te discussiëren en erop te reflecteren. Daarmee worden de vaardigheden kritisch en creatief denken gestimuleerd. Tijdens de rondleiding worden vier à vijf objecten uit de tentoonstelling uitgebreid besproken.

De maximale groepsgrootte is 10 jongeren per museumdocent (er kunnen maximaal 3 groepen tegelijkertijd worden rondgeleid).

Doelgroep: voortgezet onderwijs
Datum: op aanvraag (dinsdag t/m vrijdag)
Duur: 30-45 minuten

Max. aantal jongeren per museumdocent: 10

Kosten: € 45,00 per groep (maximaal 10 jongeren en 1 begeleider)

Reserveren: E-mail of T: 0345 – 614 960 o.v.v. aantal leerlingen, soort klas, wijze van betalen, contactpersoon en telefoonnummer.

Let op! Bij annulering binnen één week voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Bij annulering binnen 24 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen. 

Voor meer informatie over schoolbezoeken kijk onder Educatie