Vrienden

Draag jij het Glasmuseum een warm hart toe? Word dan lid van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas!

En ontvang glastijdschrift Fjoezzz

Al 1.100 leden

Met ruim 1.100 leden is de Vereniging van Vrienden van Modern Glas één van de grootste vriendenclubs in Nederland. De Vereniging werkt nauw samen met allen die in ons land de glaskunst een warm hart toedragen. De VVMG behoort tot de vriendenkring van het Nationaal Glasmuseum te Leerdam. De VVMG ondersteunt hiermee het streven van het Glasmuseum om zich te ontwikkelen tot nationaal kenniscentrum op het gebied van glas en tot een artistiek en ambachtelijk glaslab. De VVMG steunt ook het Glasmuseum met aankopen en wetenschappelijk onderzoek.

Lid worden

Ook u kunt lid worden van deze vereniging. Om mede-glasliefhebbers te ontmoeten, om met elkaar van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op glasgebied, deel te kunnen nemen aan atelierbezoeken of een van de andere activiteiten die worden georganiseerd door deze vereniging. Kunstenaars en bedrijven/instellingen die lid worden/zijn hebben bovendien recht op een link naar hun website (a.u.b. opgeven bij aanmelding). Meld u hier aan.

Doelstelling

De Vereniging van Vrienden van Modern Glas heeft de volgende doelstellingen:

  • Het wekken van belangstelling voor Modern en Hedendaags Glas.
  • Het stimuleren en ondersteunen van eigentijdse ontwikkelingen in de glaskunst.
  • Het (doen) uitgeven van publicaties over moderne glaskunst. In Leerdam is al in 1917 de basis gelegd voor het moderne Nederlandse glas. Modern glas bestrijkt de periode vanaf ca. 1890, terwijl onder hedendaags glas de periode van ca. 1960 tot heden wordt begrepen.

Fjoezzz

Fjoezzz is het kwartaalblad van de Vereniging van Vrienden van Modern Glas. Er wordt aandacht besteed aan (internationale) ontwikkelingen in het moderne en hedendaags glas. De diverse technieken worden uiteraard niet vergeten. Voor de leden zijn de agenda en de diverse advertenties een belangrijke bron van informatie.

Harm Kamerlingh Onnes - Glas-in-lood raam 1930, aankoop 2016, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Modern Glas
Lucienne Bloch - vrouwenhoofd, 1929, aankoop 2017, mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Modern Glas