Richard Price

Over de kunstenaar en zijn werk

Richard Price volgde een glastechnische opleiding aan de North Staffordshire Polytechnic in Engeland. en studeerde daarna aan de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie. Daar richtte hij zich op de kunstkant van het werken met glas, het vormgeven van eigen ideeën.

Price legt zich niet vast op één techniek. Hij werkt zowel met geblazen glas als gegoten objecten of combinaties hiervan. Inspiratie voor Price’s kunst is te herleiden tot de natuurlijke vitaliteit die wordt waargenomen bij dieren en mensen. Veel van zijn werk wordt daarom gedomineerd door motieven zoals vissen, paarden en vogels, evenals baby’s en kinderen.

Sinds 1990 heeft Richard veel gereisd in Thailand en voelt een verbinding met de mensen, cultuur en gebruiken. Zijn verering voor het land is zo groot dat hij nu minstens drie maanden van het jaar daar doorbrengt en het omarmt als zijn spirituele thuis. Price’s kunst is vaak versierd met extravagante, kleurrijke versieringen, afgeleid van de uitgebreide hoofdtooien en andere dergelijke kleding die veel voorkomt in de Thaise cultuur. Zijn hang naar het boeddhisme vindt ook subtiele ingang in zijn creatieve visies.

Price wordt een duizendpoot en een vakman genoemd. Hij is een glaskunstenaar die zijn eigen ontwerpen van begin tot eind zelf uitvoert, maar ook is hij befaamd doordat hij als meesterglasblazers veel glasontwerpen van andere kunstenaars uitvoert.