Caroline Prisse

Over de kunstenares en haar werk

Caroline Prisse was van 1990 tot 1997 student aan de Gerrit Rietveld Academie. De eerste jaren studeerde zij aan de afdeling Beeldhouwen en de laatste twee jaar aan de Glasafdeling.

Prisse werkt met veel verschillende materialen en ziet zich zelf dan ook niet specifiek als glaskunstenaar. “Iemand die bronzen beelden maakt, noem je ook geen bronskunstenaar”, aldus Prisse. Ze is gefascineerd door de verhouding tussen mens en natuur, en dan met name hoe de mens de natuur beïnvloedt. Zo houdt Prisse zich bezig met de netwerken die de mens over de wereld heen legt. Je kunt dan denken aan wegen, elektriciteit en telecom netwerken, maar ook bijvoorbeeld de AH bonuskaart en de database van Google. Wat is de rol van het individu in een wereld verbonden door gigantische zichtbare en onzichtbare netwerken? Als wij structuren zelf in leven roepen, zijn zij dan niet even natuurlijk?

In 2003 werd Prisse hoofd van de Glasafdeling. Daarnaast was zij docent aan zowel de Gerrit Rietveld Academie als het Sandberg Instituut, de masteropleiding van de Rietveld Academie.