Over het museum

In het Nationaal Glasmuseum worden het hele jaar door afwisselende tentoonstellingen georganiseerd. Historische en verhalende exposities nemen u mee terug in de tijd. Hedendaagse en experimentele tentoonstellingen geven een blik op de toekomst van de glaskunst. Daarnaast is het Nationaal Glasmuseum het eerste museum in Nederland dat zijn hele depot opengesteld heeft voor publiek. Hierin bevindt zich de mooiste en grootste (Rijks)collectie Nederlands glas van 1850 tot heden. Grote namen als Copier, Heesen en Meydam komen hierin terug. In het Transparante Depot wordt u overdonderd door glas, met bijna 10.000 objecten is dit dé schatkamer van het museum!

Het Nationaal Glasmuseum is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. Vandaar dat de digitale collectie momenteel niet zichtbaar is via onze eigen pagina. Voor de online collectie verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Klik hier.

Glasblazerij

Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de eigen Glasblazerij in een voormalige houtloods aan de rivier de Linge. Glasblazers toveren voor uw ogen van zand, kalk en soda prachtige objecten van glas. Ze blazen het glas met een blaaspijp, trekken glasdraden, voegen kleur toe en zwaaien met de pijp, waardoor niet één object hetzelfde is. Dit magische proces wordt in detail uitgelegd en kunt u vanaf de tribune volgen. Naast de eigen ervaren glasblazers, experimenteren kunstenaars en ontwerpers op uitnodiging van het Glasmuseum met glas.

Arrangementen

Maak van uw bezoek aan het Nationaal Glasmuseum een gezellig dagje uit in Leerdam en reserveer één van de speciale (groeps)arrangementen. Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum met een onvergetelijke rondvaart over de rivier de Linge, een rondleiding langs de topstukken in het Glasmuseum of een high tea!  Klik hier voor de mogelijkheden. Het arrangement  ‘Dagje Leerdam’ kan in de winterperiode (november 2016 t/m februari 2017) enkel vanaf 25 personen worden geboekt.

Over het museum

Glasblazerij

Arrangementen

Download hier het Bestuursverslag 2015.