Plan je bezoek

Het Glasmuseum

Wisselende exposities en highlights van de vaste collectie. Rondleiding mogelijk op aanvraag. (scrol door voor praktische informatie)
Adres:
Lingedijk 28-30
4142 LD Leerdam

Vooraf reserveren is niet nodig tenzij je met een groep komt vanaf 15 personen. Vermeld daarbij of groepsleden slecht ter been zijn (i.v.m. beperkte liftcapaciteit). Voor informatie en reserveringen zijn wij telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur. T: 0345-614960

Plan je route

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag

10.00 - 17.00 uur

Zondag

12.00 - 17.00 uur


Aangepaste openingstijden

Nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag en Koningsdag

Gesloten

1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

12.00 - 17.00 uur

24 en 31 december

Geopend tot 16.00 uur

De Glasblazerij

Zie hoe op ambachtelijke wijze glasobjecten gemaakt worden. Een educatief uitje voor jong en oud! (scrol door voor praktische informatie)
Adres:
Zuidwal (centrum)
4141 BE Leerdam

Vooraf reserveren is niet nodig tenzij je met een groep komt vanaf 8 personen. Vermeld daarbij of groepsleden slecht ter been zijn (i.v.m. zitplaatsen voorste rij). Voor informatie en reserveringen zijn wij telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur. T: 0345-614960

Plan je route

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag

10.00 - 17.00 uur

Zondag

12.00 - 17.00 uur


Aangepaste openingstijden

Nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag en Koningsdag

Gesloten

1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

12.00 - 17.00 uur

24 en 31 december

Geopend tot 16.00 uur

museum: Het museum telt vier verdiepingen. Er is een kleine lift aanwezig met een beperkte capaciteit (één rolstoel met begeleider / 2 personen met rollator). Door de klassieke architectuur is het museum moeilijk toegankelijk voor scootmobiel of elektrische rolstoel breder dan 80 cm. Kondig je bezoek vooraf aan zodat wij je ontvangst kunnen voorbereiden. Er staat één duwrolstoel klaar. Alleen gecertificeerde hulphonden zijn toegestaan.

Toegankelijkheid glasblazerij: De glasblazerij is gelijkvloers en uitstekend toegankelijk voor personen met verminderde mobiliteit. Bij de tribune van de glasblazerij beschikken wij over een ringleiding voor slechthorenden. Wij kunnen de voorste rij van de tribune reserveren voor mensen die slecht ter been zijn (16 zitplaatsen)

Horeca: In de glasblazerij kun je uitgebreid eten en drinken. In het museum staat de koffie klaar. Zie ook horeca

Bereikbaarheid: De glasblazerij is gelegen in het centrum van Leerdam en het museum ligt ten westen van het centrum. Beide locaties liggen op 25 minuten lopen/ 10 autominuten van elkaar verwijderd. Personen die slecht ter been zijn kunnen bij de ingang uitstappen maar de auto moet elders geparkeerd worden. Kijk vooraf vast waar je de auto kunt parkeren. Bezoek je onze beide locaties? Dan adviseren wij de grote gratis parkeerplaats “Bij de Glazen Toren” aan de Lingedijk, precies tussen de glasblazerij en het museum in. Klik hier voor een kaartje van Leerdam.

Instellen navigatie: locatie museum Lingedijk 28, postcode 4142 LD | locatie glasblazerij Zuidwal, postcode 4141 BC (t.h.v. Hoogstraat nr.8) | Gratis parkeerplaats “Bij de Glazen Toren” (Lingedijk 8, 4142 LD Leerdam)

Openbaar vervoer: Leerdam is bereikbaar per trein. Binnen de gemeente Vijfheerenlanden kan je reizen met U-flex, een flexibele OV-service waarbij de bus op bestelling rijdt. Je boekt je bus via de Qmove-app of telefonisch T: 0900 – 0104

Zie onze bezoekvoorwaarden: bezoekvoorwaarden-gedeponeerd

 

Prijzen

Glasmuseum

Glasblazerij

Combikaart

Volwassenen

€ 10,00

€ 9,00

€ 16,00

t/m 17 jaar, Museumkaart, ICOM, Vereniging Rembrandt

Gratis

Gratis

Gratis

Groepen vanaf 20 personen, CJP

€ 8,50

€ 7,50

€ 14,00

Veel gestelde vragen

Waar kan een touringcar parkeren?

Voor een bezoek aan de glasblazerij is het aan te raden om de gasten uit te laten stappen op parkeerplaats bij het kanon. referentieadres t.o. Hoogstraat 8-10 te Leerdam. De bus mag daar maximaal 30 minuten staan. Aan de Lingedijk bevindt zich de gratis parkeerplaats TOP Leerdam (tegen over de glasfabrieken). Deze parkeerplaats ligt precies tussen beide locaties in.

Mijn favoriete vaas is kapot, is hij te repareren?

Wij kunnen alleen door middel van slijpen of lijmen objecten herstellen. Dit is echter niet altijd voldoende. Het is niet mogelijk ter plekke offertes uit te brengen of reparaties uit te voeren. We nemen alleen schriftelijke verzoeken in behandeling om te beoordelen of het object te repareren is.

Kan ik naar eigen ontwerp een object laten maken?

De glasblazers werken volgens een planning. Het is mogelijk om, binnen de mogelijkheden van het geblazen glas, een eigen ontwerp te laten maken. Lees de informatie bij Glasblazerij - Glaslab. Voor een eerste oriëntatie kan je het beste een e-mail sturen met je wensen en een duidelijke schets. E-mail : glaslab@nationaalglasmuseum.nl .

Kan ik in de winkels een cadeaubon kopen?

Ja, in de Glasblazerij en het museum zijn cadeaubonnen te koop voor een bedrag naar eigen keuze.

Kan ik een Museumkaart kopen?

Ja, in beide winkels zijn museumkaarten voorradig. Na aankoop is de kaart direct geldig.

Ik wil zelf leren glasblazen, kan dat?

Op maandagen geven wij workshops glasblazen. Geïnteresseerden worden op de wachtlijst geplaatst. Voor nadere informatie of inschrijven kan je bellen T: 0345-614 960 of stuur een bericht naar: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl

Wanneer worden mini workshops Kerstbal- Bloesem- of Pompoenblazen georganiseerd?

Zodra de data van mini workshops bekend zijn worden deze op onze website bekend gemaakt. Vanaf dat moment kun je een workshop reserveren. Wil je graag op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechts onderaan de Homepage).

Kan ik een rondleiding bijwonen?

Je kan een gids aanvragen voor jouw groep. Er kunnen maximaal 15 personen met één gids mee lopen. Maximaal drie gidsen met 45 gasten kunnen tegelijk starten.

Hoe laat begint het glasblazen?

De glasblazers zijn doorlopend aan het werk vanaf openings- tot sluitingstijd (m.u.v. een lunchpauze rond 13.30uur).

Kan ik met een groep komen?

Vooral de glasblazerij is zeer geschikt om grote groepen te verwelkomen. Kom je met een groep van 8 personen of meer dan graag reserveren zodat wij de zitplaatsen kunnen reguleren. Betreft het museum attenderen wij op vier verdiepingen en de aanwezigheid van een lift met beperkte capaciteit. Wij adviseren om extra tijd in te plannen als meerdere groepsleden afhankelijk zijn van de lift.

Is het museum ook leuk voor kleine kinderen?

Jazeker! Voor jonge kinderen hebben we een leuke Bingo/ ontdekkingstocht. Ook kunnen kinderen een diorama maken van een glasblazerij

Een bezoek aan de Glasblazerij is voor iedere leeftijdscategorie een feest!

Kan ik voor een speciale gelegenheid de Glasblazerij of het Glasmuseum afhuren?

Beide locaties zijn zeer geschikt om een besloten bijeenkomst te organiseren, na sluitingstijd. Voor meer informatie kun je contact opnemen via tel.nr. 0345-614960 of stuur een mail naar info@nationaalglasmuseum.nl

Kan ik iets schenken aan het museum?

Ja graag! Het museum heeft de ANBI status. Daardoor kunnen wij donaties en erfenissen vrij van schenk- en erfbelasting ontvangen. Kijk op deze website bij "Steun ons" voor meer informatie over schenkingen.