Plan je bezoek

Het Glasmuseum

Lingedijk 28-30
4142 LD Leerdam

Wisselende tentoonstellingen en highlights van de vaste collectie. Rondleiding mogelijk op aanvraag.
Scrol door voor praktische informatie.

Plan je route

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag

10.00 - 17.00 uur

Zondag

12.00 - 17.00 uur


Aangepaste openingstijden

Nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag en Koningsdag

Gesloten

Paasweekend, Pinksterweekend, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

12.00 - 17.00 uur

24 en 31 december

Geopend tot 16.00 uur

De Glasblazerij

Zuidwal (centrum)
4141 BE Leerdam

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats rondom de verduurzaming van het pand. De werkplaats blijft toegankelijk voor publiek.
Scrol door voor praktische informatie.

Plan je route

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag

10.00 - 17.00 uur

Zondag

12.00 - 17.00 uur


Aangepaste openingstijden

Nieuwjaarsdag, 1e Kerstdag en Koningsdag

Gesloten

Paasweekend, Pinksterweekend, Hemelvaartsdag, 2e Kerstdag

12.00 - 17.00 uur

24 en 31 december

Geopend tot 16.00 uur

LET OP: wegens verduurzamingsmaatregelen vinden in de maanden mei en juni werkzaamheden plaats in de glasblazerij. Deze kunnen wellicht enige (geluids)overlast opleveren.

Tickets kunnen aan de kassa worden gekocht. Plaats een reservering indien de groep groter is dan acht personen. Voor reserveringen of informatie zijn wij telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur. T: 0345-614960

Toegankelijkheid
Het museum telt vier verdiepingen. Er is een kleine lift aanwezig met een beperkte capaciteit (één rolstoel met begeleider / 2 personen met rollator). Door de klassieke architectuur is het museum moeilijk toegankelijk voor scootmobiel of elektrische rolstoel. Kondig je bezoek vooraf aan zodat wij je ontvangst kunnen voorbereiden. Er staat één duwrolstoel klaar. Alleen gecertificeerde hulphonden zijn toegestaan.
De glasblazerij is gelijkvloers en uitstekend toegankelijk voor personen met verminderde mobiliteit. Wij kunnen de voorste rij van de tribune reserveren voor mensen die slecht ter been zijn (16 zitplaatsen). Bij de tribune van de glasblazerij beschikken wij over een ringleiding voor slechthorenden.

Horeca: In de glasblazerij kun je uitgebreid eten en drinken. In het museum staat de koffie klaar. Zie ook horeca

Bereikbaarheid: Je vindt de glasblazerij in het centrum van Leerdam en het museum ten westen van het centrum. Het is 25 minuten wandelen tussen beide locaties (10 autominuten). Personen die slecht ter been zijn kunnen bij de ingang uitstappen maar de auto moet op de parkeerplaats worden geparkeerd. Zie parkeren. Bezoek je beide locaties dan adviseren wij de grote gratis parkeerplaats “Bij de Glazen Toren” aan de Lingedijk, precies tussen de glasblazerij en het museum in. Klik hier voor een kaartje van Leerdam.

Instellen navigatie: locatie museum Lingedijk 28, postcode 4142 LD | locatie glasblazerij Zuidwal, postcode 4141 BC (t.h.v. Hoogstraat nr.8) | Gratis parkeerplaats “Bij de Glazen Toren” (Lingedijk 8, 4142 LD Leerdam)

Openbaar vervoer: Leerdam is bereikbaar per trein. Binnen de gemeente Vijfheerenlanden kan je reizen met U-flex, een flexibele OV-service waarbij de bus op bestelling rijdt. Je boekt je bus via de Qmove-app of telefonisch T: 0900 – 0104

Zie onze bezoekvoorwaarden: bezoekvoorwaarden-gedeponeerd

 

Prijzen

Glasmuseum

Glasblazerij

Combikaart

Volwassenen

€ 10,00

€ 9,00

€ 16,00

t/m 17 jaar, Museumkaart, ICOM, Rembrandtkaart, VIP-kaart

Gratis

Gratis

Gratis

Groepen vanaf 20 personen, CJP

€ 8,50

€ 7,50

€ 14,00

Veel gestelde vragen

Waar kan een touringcar parkeren?

Bij de glasblazerij is een speciale bus strook waar de passagiers veilig kunnen uitstappen (referentieadres Hoogstraat 8-10). De bus mag daar maximaal 30 minuten staan. Aan de Lingedijk bevindt zich de gratis parkeerplaats TOP Leerdam (t.o. Lingedijk 8). Deze parkeerplaats ligt precies tussen beide locaties in.

Kunnen jullie bestaande glasobjecten repareren?

Wellicht kunnen wij d.m.v. slijpen of lijmen het object herstellen. Het is niet mogelijk ter plekke offertes uit te brengen of reparaties uit te voeren. We nemen alleen schriftelijke verzoeken in behandeling om te beoordelen of het object te repareren is: info@nationaalglasmuseum.nl

Kan ik naar eigen ontwerp een object laten maken?

Het is mogelijk om, binnen de mogelijkheden van het geblazen glas, een eigen ontwerp te laten maken. Lees de informatie op de website - Glasblazerij - Glaslab. Voor een eerste oriëntatie kan je het beste een e-mail sturen met je wensen en een duidelijke schets: glaslab@nationaalglasmuseum.nl

Kan ik een cadeaubon kopen?

Ja, in de Glasblazerij en het museum zijn cadeaubonnen te koop voor een bedrag naar eigen keuze.

Kan ik een Museumkaart kopen?

Ja, in beide winkels zijn museumkaarten voorradig. Na aankoop is de kaart direct geldig.

Ik wil zelf leren glasblazen, kan dat?

Op maandagen geven wij workshops glasblazen. Geïnteresseerden worden op de wachtlijst geplaatst. Voor nadere informatie of inschrijven kan je bellen T: 0345-614 960 of stuur een bericht naar: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl

Kan ik een rondleiding bijwonen?

Je kan een gids aanvragen voor jouw groep. Er kunnen maximaal drie gidsen tegelijkertijd starten (= 30 personen).

Hoe laat begint het glasblazen?

De glasblazers zijn doorlopend aan het werk vanaf openings- tot sluitingstijd (m.u.v. een lunchpauze rond 13.30uur).

Kan ik met een groep komen?

Vooral de glasblazerij is zeer geschikt om grote groepen te verwelkomen. Kom je met een groep van 8 personen of meer dan graag reserveren zodat wij de zitplaatsen kunnen reguleren. Betreft het museum attenderen wij op vier verdiepingen en de aanwezigheid van een lift met beperkte capaciteit. Wij adviseren om extra tijd in te plannen als meerdere groepsleden afhankelijk zijn van de lift.

Is het museum ook leuk voor kleine kinderen?

Jazeker! Voor jonge kinderen hebben we een leuke Bingo/ ontdekkingstocht. Ook kunnen kinderen hun eigen ontwerp maken. Per kwartaal wordt één ontwerp door ons uitgekozen die door onze glasblazer wordt gemaakt (in het bijzijn van de ontwerper). Een bezoek aan de Glasblazerij is voor iedere leeftijdscategorie een feest!

Kan ik voor een speciale gelegenheid de Glasblazerij of het Glasmuseum afhuren?

Beide locaties zijn zeer geschikt om een besloten bijeenkomst te organiseren, na sluitingstijd. Mail ons je wensen en wij nemen contact met jou op. Mail naar info@nationaalglasmuseum.nl

Kan ik iets schenken aan het museum?

Ja graag! Het museum heeft de ANBI status. Daardoor kunnen wij donaties en erfenissen vrij van schenk- en erfbelasting ontvangen. Kijk op deze website bij "Steun ons" voor meer informatie over schenkingen.