Cursussen

Wil jij je ontwikkelen in het ambacht glasblazen? Meld je aan voor een workshop!

Leer zelf glasblazen!

Eendaagse workshop

Wil je graag op een professionele wijze zelf ervaren hoe het is om met glas te werken? Reserveer dan een workshop op maandag en blaas je eigen verbeelding tot leven!

Tijdens deze eendaagse workshop maak je onder leiding van een van onze blazers een drietal eigen glasobjecten en leer je veel over het materiaal en de diverse technieken. Allereerst wordt er een transparante bol gemaakt. Vervolgens wordt aan een object in kleur gewerkt om te eindigen met het blazen van een glasobject in een vrije stijl.

Verschillende niveaus
Bij de workshops wordt een indeling gemaakt op basis van vaardigheden. Er zijn workshops voor beginners, gevorderden en ver-gevorderden. De minimum leeftijd voor deelname aan deze workshop is 16 jaar.

Tijden
De workshops worden gehouden op maandagen. De Glasblazerij is dan gesloten voor het reguliere publiek. Er zijn op een dag twee glasblazersstoelen beschikbaar. Op een stoel kunnen tegelijkertijd maximaal twee vergevorderde of vier beginners deelnemen.

Bij twee personen duurt de workshop van 10.00 tot 15.00 uur. Bij meer dan twee personen duurt de workshop van 10.00 tot 17.00 uur.

Prijs
De prijs voor een workshop is € 295,- p.p. voor beginners (max. 4 deelnemers per docent), inclusief materiaal (prijs onder voorbehoud).

Reserveren
Reserveren kan via telefoonnummer: 0345 614 960 of per e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl