Groepsbezoek

Grote groepen zijn welkom in Leerdam! Wij denken graag mee om een onvergetelijke dag te beleven in dé Glasstad van Nederland.

Bezoek de glasblazerij en het museum!

Het Nationaal Glasmuseum heeft twee locaties op twintig wandelminuten van elkaar. De glasblazerij in het centrum en het museum ten westen van het gezellige stadje. Bezoek onze beide locaties voor een complete beleving.

Grote groepen 
In de glasblazerij kunnen 80 personen tegelijkertijd vanaf de tribune naar het glasblazen kijken. De glasblazerij is gelijkvloers (op de onderste rij van de tribune zijn 20 zitplaatsen).
Het museum is ingericht in twee oude dijkvilla’s (vier verdiepingen). Een grote groep wordt bij binnenkomst opgesplitst in groepen van 15 personen. Er is een lift aanwezig met een beperkte capaciteit (houd daar rekening mee in de tijdsplanning).
Breid het programma uit met een gezamenlijk moment voor koffie en/of lunch en wellicht maken jullie de dag compleet met een rondvaart over de Linge? Voor een goed georganiseerde dag denken wij graag met je mee!

Contact
Voor informatie en maatwerk kun je mailen of neem telefonisch contact op
T: 0345-614960 (dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur)

Horecagelegenheden
Wij geven vast een suggestie waar grote groepen goed terecht kunnen voor koffie of een uitgebreide lunch (uiteraard in de nabijheid van het Nationaal Glasmuseum):
Restaurant Posthuys
Restaurant De Beren
Rederij Leerdam (voor een lunch tijdens een rondvaart over de rivier De Linge)

Extra informatie voor touroperators
Zijn alle passagiers goed mobiel dan kan de bus het beste geparkeerd worden op de parkeerplaats tegen over de glasfabriek, in de bocht van de Linge (referentieadres Lingedijk 8 Leerdam). Deze parkeerplaats ligt centraal tussen het museum en de glasblazerij, beide locaties liggen op tien minuten loopafstand vanaf de parkeerplaats. De touringcar kan daar ongelimiteerd geparkeerd worden.

Zijn de passagiers minder mobiel dan kunnen zij dichtbij de ingang uitstappen.
Glasblazerij: De passagiers kunnen uitstappen op parkeerplaats het Bolwerk, referentieadres Hoogstraat 8-10 Leerdam (vier minuten lopen naar de glasblazerij (via een lichte hellingweg).
Museum: De passagiers kunnen uitstappen bij de ingang van het museum. Vervolgens dient  de bus geparkeerd te worden op de parkeerplaats tegen over de glasfabriek, referentieadres Lingedijk 8 Leerdam.