Dagje Glas

Zie de beste glasblazers aan het werk, bezoek de exposities, bewonder het glas en geniet van de rust in de museumtuin

Beleef het Nationaal Glasmuseum in optima forma

In de Glasblazerij zie je de beste glasblazers aan het werk terwijl een voorlichter uitleg geeft over het maakproces en de technieken. Daarna verplaats je je naar het museum voor de prachtige tentoonstellingen, de highlights uit de vaste collectie en de rust in de museumtuin. Je kunt de volgorde natuurlijk ook omdraaien.

Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto (10 minuten). Te voet maak je een leuke wandeling van 20 minuten langs het riviertje de Linge.

Wil je het gecombineerde bezoek uitbreiden met een lekkere lunch? In de glasblazerij is restaurant De Houtloods gevestigd. Of pauzeer bij een van de restaurants aan de Linge, waar je langs loopt op weg naar de andere vestiging van het Nationaal Glasmuseum (Kikykookt of De Beren). Kom je met een grote groep dan kan je bij restaurant De Beren goed terecht (tot 100 personen).

Het arrangement Dagje Glas bestaat uit:

  • Bezoek glasblazerij (ca. 1 uur)

  • Bezoek museum (ca. 1 uur)

  • Gratis stadswandeling op papier (duur ca. 90 minuten)

Prijs

De arrangementsprijs bedraagt € 16,00 p.p. / € 14,00 p.p. bij groepen vanaf 20 personen, exclusief de lunch. Museumkaart, Rembrandtkaart, ICOM-kaart en kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang op beide locaties.

Kom je met acht personen of meer plaats dan een reservering via e-mail of T: 0345 – 614 960