Art Deco Glasdagen Concert

Kom meer te weten over de art deco bouwstijl van de RK Kerk te Leerdam en geniet van bijpassende klassieke muziek.

7 september 2018
20:00 uur – RK Kerk H. Maria Onbevlekt Ontvangen, Meent 61 te Leerdam

Art deco in bouwstijl en muziek

De RK Kerk H. Maria Onbevlekt Ontvangen aan de Meent 61 in Leerdam is gebouwd in de stijl van art deco. Op deze bijzondere locatie organiseert het Nationaal Glasmuseum tijdens de Glasdagen op 7 september om 20:00 uur een klassiek concert. Mét een toelichting op de bijzondere art deco kenmerken van de kerk en de glazen bouwsteentjes van graniver, geschonken  door de Glasfabriek Leerdam.

Alisa van Dijk (viool), Jenny Haisma (sopraan) en Jeroen Liedorp (piano), laten instrumentale werken en prachtige liederen horen van Nederlandse vrouwelijke componisten uit de jaren 20 en 30 én van Ernest Bloch. Hij was de vader van Lucienne Bloch, de hoofdpersoon uit de tentoonstellling ‘Art Deco Glas, belofte voor het moderne’ die tot 28 oktober nog te zien is in het museum. Hélène Besançon, conservator van Het Nationaal Glasmuseum geeft deze avond een toelichting op de bouwstijl van de kerk.

De entree voor dit bijzondere evenement is vrij. Om de onkosten te dekken, is er na afloop een collecte (richtbedrag € 10,– p.p.)

Reservering van een plaats is mogelijk via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl, tel.nr. 0345-614960.

Interieur RK Kerk H. Maria Onbevlekt Ontvangen Leerdam
Violiste Alisa van Dijk
Sopraan Jenny Haisma
Pianist Jeroen Liedorp