50 jaar Glasafdeling Rietveld Academie

Highlights uit de collectie

24 november 2019 – 27 september 2020
Het glasmuseum

24 november 2019 t/m 27 september 2020

Het Nationaal Glasmuseum neemt deel aan de viering van het 50-jarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, die in mei 2019 van start is gegaan. De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen heeft voortgebracht.

50 geselecteerde objecten van glaskunstenaars van de Rietveld Academie zijn uitgelicht in het museum; te herkennen aan het logo van 50 jaar Rietveld Academie. Meer informatie over deze objecten is te vinden op twee iPads in de Tuinzaal.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum leverde het Nationaal Glasmuseum ook een bijdrage aan de talentontwikkeling van studenten aan de Rietveld Academie. Op zaterdag 23 november was er in de Glasblazerij een speciale ’50 jaar Rietveld Glasdag’. Twee alumni van de academie – Simsa Cho en Nicoleta Auersperg – werkten samen met meesterglasblazers Gert Bullee en Geir Nustad, ieder aan een eigen glaskunstwerk. Tevens was deze dag een ‘Masterclass’ voor studenten van de Rietveld Academie.