50 jaar Glasafdeling Rietveld Academie

24 november 2019 – 13 april 2020
Het glasmuseum

24 november t/m 13 april 2020

Het Nationaal Glasmuseum neemt deel aan de viering van het 50-jarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, die in mei 2019 van start is gegaan. De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen heeft voortgebracht.

Vanaf 24 november zullen in het museum 50 objecten van glaskunstenaars van de Rietveld Academie in de collectie van het Nationaal Glasmuseum uitgelicht worden. De geselecteerde objecten zijn te herkennen aan het logo van 50 jaar Rietveld Academie. Alle objecten met verhalen zijn ook terug te vinden op twee iPads in de Tuinzaal van het museum.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum levert het Nationaal Glasmuseum ook een bijdrage aan de talentontwikkeling van studenten aan de Rietveld Academie. Op zaterdag 23 november is er daarom in de Glasblazerij een speciale ’50 jaar Rietveld Glasdag’. Twee alumni van de academie – Simsa Cho en Nicoleta Auersperg – werken samen met meesterglasblazers Gert Bullee en Geir Nustad, ieder aan een eigen glaskunstwerk. Tevens is deze dag een ‘Masterclass’ voor studenten van de Rietveld Academie.