Maak zelf een glazen ornament voor de vlam!

Flameworker Chris Stijsiger helpt je in deze leuke workshop bij het blazen voor de vlam van een glazen ornament.

24 februari 2019 – 27 februari 2019
12.00 - 16.00 uur – De glasblazerij

Je gaat zien, leren en ervaren hoe je met buisglas, nadat het verwarmd wordt met een brander, een eigen ornament kunt blazen. De Engelse term voor deze techniek is flameworking en de Nederlandse term is werken voor de vlam. Onder begeleiding van Chris Stijsiger ga je 1 ornament maken. Dit duurt circa 10 minuten.

De workshop is zeer geschikt voor (groot)ouder(s) en kind(eren) vanaf 8 jaar.

Data en tijden  werken voor de vlam

• Zondag 24 februari van 12.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 27 februari van 12.00 – 16.00 uur

Prijs
Tegen een bijbetaling van € 4,50 bij blank glas en € 6,50 bij gekleurd glas. Je krijgt dan een voucher mee bij de kassa, die ingeleverd kan worden bij de workshopleider.

Vooraf aanmelden!
Voor deze activiteit is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is aan te raden!  Op de dag zelf kun je nog aansluiten, als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
Dit kan via e-mail: reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of telefonisch van dinsdag t/m zondag via: + 31 (0) 345 614 960.

Tijdens de krokusvakantie van 24 februari t/m 10 maart mogen kinderen t/m 12 jaar gratis naar binnen bij beide locaties van het Nationaal Glasmuseum!

Foto: Maria van der Heyden.