Meydam in Kleur – 100 jaar Meydam

24 november 2019
Het glasmuseum

24 november t/m 13 april 2020

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Floris Meydam (1919-2011) werd geboren. Vanaf 1935 was Meydam verbonden aan de Glasfabriek Leerdam, aanvankelijk bij de reclameafdeling. Later volgde hij de opleiding aan de door Copier opgerichte Glasschool, waar hij ging lesgeven en zich ontwikkelde tot glasontwerper. In 1949 volgde hij Copier op als hoofdontwerper van de Glasfabriek, en richtte zich op gebruiksglas, verpakkingsglas en glaskunst met beperkte oplages (Unica & Serica). Meydams tijdloze, functionele en kleurrijke ontwerpen zijn toonaangevend en behoren tot de canon van de glaskunst. Het Nationaal Glasmuseum eert Floris Meydam nu met een tentoonstelling waarin kleur centraal staat.

Tip!
Wandel naar het Glasmuseum via de Meydam Glasroute vanuit het centrum van Leerdam. Langs de route zijn expositiezuilen geplaatst met een tijdelijke tentoonstelling over Floris Meydam!

Portret van Floris Meydam
Floris Meydam, Leerdam Serica, jaren '50